Ingatlan adásvétel tippek

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy olyan ügylet, melyet a legtöbben legalább egyszer átélnek életük során, hiszen vágyunk a saját lakásra, házra, illetve eljöhet az a pont, amikor a régit el szeretnénk adni.

Ám sokan tartanak tőle, mivel nem egy egyszerű folyamat, ezt nem lehet olyan egyszerűen és gyorsan elintézni, mintha a biciklinket adnánk el apróhirdetésen keresztül.

Egy ingatlan adásvételének komoly hivatalos procedúrája van hivatalokkal, adózással, átíratással.

Ráadásul ez már tényleg az út vége, odáig el kell jutni, hogy az ügyintézés legyen csak hátra.

Ugyanis sem az eladás, sem pedig a vásárlás nem könnyű, ha nem vagyunk tisztában bizonyos fogalmakkal, nem tudjuk, hogy mi az, amit jó már első körben kiszűrni, illetve ami akár döntő fontosságú is lehet.

Jelen tanácsainkkal, illetve a témakörben írott cikkeinkkel szeretnénk Önnek mindebben segíteni, remélve, hogy hasznosnak bizonyul az általunk felhalmozott és átadott tudás!

Az első és legfontosabb: mit ér az ingatlan?

Nem véletlenül nem hallottunk még olyanról, hogy a vevőtől volt megkérdezve, mennyit adna az adott ingatlanért, hiszen ha túl szeretnénk adni valamin, akkor érdemes tudatában lenni az értékével.

Ezzel szemben egy kifejezetten gyakori jelenség, hogy az adott ház vagy lakás azért nem kel el, mert túl drágán van hirdetve ahhoz képest, amekkora értéket valójában képvisel.

Arról nem is beszélve, hogy sokan úgy hirdetik meg a sajátjukat, hogy a szövegben hangzatos szakszavakat puffogtatnak, melyeknek a jelentésével (a képek tanúsága alapján) legfeljebb érintőlegesen vannak csak tisztában.

Hogy az ilyesmit elkerülje, és ne kelljen hosszú évekig eredménytelenül árusítania ingatlanát, érdemes profi értékbecslést végeztetnie!

Így pontosan megállapítható, mit is ér az Ön lakása, figyelembe véve a műszaki állapotát, elhelyezkedését, illetve a jelenlegi piaci viszonyokat.

Ne adjunk téves információt, illetve ne dőljünk be neki!

A félinformációk vagy tévesen használt kifejezések félrevezetőek lehetnek, és az ilyesmi mindkét fél számára károsak lehetnek, eladónak és vevőnek egyaránt.

Erre az egyik legjobb példa a komfort, amit gyakran emlegetnek hirdetésekben úgy, hogy a feladó nincs tisztában a valós jelentésével.

Pedig rengeteget számít, hogy az adott ingatan

  • komfort nélküli,
  • félkomfortos,
  • komfortos
  • vagy összkomfortos.

A komfortfokozatokról érdemes alaposabban tájékozódni, hiszen eleve rengeteget elárulnak egy házról vagy lakásról (ebben a korábbi cikkünkben mindent megtalál).

Műszaki állapot, energiafelhasználás

Műszaki állapot, energiafelhasználás

Ami egy ingatlan adásvételnél rengeteget nyom a latban, az egyértelműen annak állapota mind szerkezetileg, mind műszakilag.

Nem mindegy ugyanis, hogy a vásárlás után mennyit kell még pluszban költeni rá, főleg akkor, ha már eleve magas volt a vételár.

Továbbá rengeteget számít, hogy energetikailag mennyire van jó vagy rossz állapotban, tehát

  • milyen állapotúak és szerkezetűek a nyílászárók,
  • van-e szigetelve, és ha igen, akkor milyen vastagon,
  • valamint mennyire korszerű a fűtésrendszer, igényel-e átalakítást.

Mindez megismerhető az energetikai tanúsításból, melynek minden ingatlan adásvételkor meg kell lennie – ha korábban készült, de még hiteles, az remek, ha pedig nincs, akkor készíttetni kell.

Hirdetésekben ugyan nem kötelező feltüntetni az energetikai besorolást, ám mivel az érték igen informatív, egyre többen teszik meg.

Ránk számíthat az ingatlan adásvétel során!

Éppen eladná ingatlanját, és szüksége lenne egy szakértő értékbecslésre?

Netán az energetikai tanúsítás hiányzik a továbblépéshez, és mielőbb el szeretné készíttetni?

Hozzánk teljes nyugalommal fordulhat mindkét esetben, hiszen velünk könnyen és gyorsan hozzájuthat a szükséges, esetleg hiányzó dokumentumhoz!

Az adásvételhez szükséges információkat pedig bőséggel megtalálja cikkeinkben.

Szolgáltatásaink megrendeléséhez töltse ki a megrendelő adatlapot, vagy lépjen velünk kapcsolatba, és ossza meg velünk, mire van szüksége!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 8 és 1

Szükség van-e energetikai tanúsítványra ingatlan adásvételhez?

Szükség van-e energetikai tanúsítványra ingatlan adásvételhez?

Egy ingatlan adásvétele sosem egy könnyed és gyors procedúra, álljunk akár a vevői, vagy az eladói oldalon. Akár hónapokon keresztül is húzódhat a dolog, ha ide vesszük a hitelügyintézést, a dokumentumok beszerzését, és minden egyebet, ami megelőzi a végleges gazdacserét.


Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Számos lakáshirdetéssel találkozhatunk mind az interneten, mind a nyomtatott sajtóban, és a komfort az egyik olyan paraméter, amit rengetegen eltévesztenek, mivel kevesen ismerik a valódi jelentését.


Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Abban mindenki egyetért, hogy egy ingatlan minden esetben értéket képvisel, azonban az már nagyon nem mindegy, hogy mekkorát. Mert hiszen egy frissen, modern anyagok felhasználásával épült, teljesen szigetelt, alacsony energiafogyasztású családi háznak is megvan a maga pénzben kifejezhető értéke, és egy 10 éve lakatlan, erősen felújításra és korszerűsítésre szoruló épületnek is.


Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Az ingatlanokkal kapcsolatos ügyekben megszokhattuk, hogy a többségéhez szükség van energetikai tanúsítás készítésére, ám van, amit még nem tárgyaltunk: az ajándékozást, illetve öröklést.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.