Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Számos lakáshirdetéssel találkozhatunk mind az interneten, mind a nyomtatott sajtóban, és a komfort az egyik olyan paraméter, amit rengetegen eltévesztenek, mivel kevesen ismerik a valódi jelentését.

Ez nem feltétlenül jelent problémát, hiszen ez is egy ingatlanipari szakkifejezés, és a fokozatait is valószínűleg csak átvette a köznyelv, azonban a pontatlan tájékoztatás hátrányos is lehet!

Például, ha egy potenciális vevő tisztában van a komfortos és összkomfortos közötti különbséggel, akkor egy hibásan meghirdetett házat vagy lakást máris más szemmel fog nézni.

Sőt, adott esetben még el is fordulhat tőle, még ha korábban érdekelte is.

Éppen ezért most segíteni szeretnénk a komfortfokozatok megértésében és helyes használatában, hogy hasonló tévedések ne fordulhassanak elő!

A legmagasabb kategória: az összkomfortos

A legmagasabb kategória: az összkomfortos

A komfortminőségek közül az összkomfortos számít a legmagasabbnak, ebből következően az ilyen ingatlanok jellemzően a legértékesebbek.

A hirdetést feladók azonban sokszor élnek tévedésben, és olyan házakat, lakásokat is hajlamosak összkomfortosként megjeleníteni, amik valójában nem azok.

Persze ennek nincs semmilyen jogi következménye, de mint azt említettük, ha valaki ismeri a fogalmakat, akkor könnyedén kiszúrja a dolgot, és akár szóvá is teheti.

Ahhoz, hogy egy ingatlan összkomfortosnak minősüljön, a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • legyen legalább egy darab, 8 m2-et meghaladó lakószobája,
  • legyen teljesen közművesítve (víz, gáz, áram, csatorna),
  • kell lennie különálló főzőhelyiségnek,
  • kell, hogy legyen melegvízellátás,
  • valamint fürdőhelyiség WC-vel,
  • és ami a legfontosabb, központi fűtéssel kell rendelkeznie.

A felsoroltak közül a legutolsó az, ami ténylegesen összkomfortossá teszi az adott lakást, enélkül legfeljebb komfortosnak minősülhet.

A második kategória: a komfortos

A második kategória: a komfortos

Mindenek előtt tisztázzuk: attól, hogy egy lakóingatlan nem összkomfortos, hanem csak komfortos, még nem jelenti azt, hogy lebecsülendő, értéktelen.

Egy komfortos házban is biztosítani lehet mindazt, amire az ott lakóknak szüksége lehet, az értékben is kismértékű az eltérés.

Ami egy komfortos ingatlanra vonatkozik:

  • legalább egy darab, minimum 8 m2-es lakóhelyiség,
  • külön konyha,
  • elkülönített fürdőhelyiség, WC,
  • bekötött közművek,
  • biztosított melegvízellátás.

Ha azonban a fűtést helyiségenként konvektorok, vagy valamilyen szilárd tüzelésű hőforrás látja el, akkor nem minősíthető komfortosnak.

Ez azonban ne gátoljon meg senkit abban, hogy visszahőköljön egy komfortos ház vagy lakás megvételétől, hiszen ugyanúgy lakható, otthonná alakítható.

A félkomfortos ingatlan

Nos, igen, itt már vannak bizonyos körülmények, melyek egyesekre visszatartó erőként hathatnak, hiszen a félkomfortos lakások már kevéssé minősülnek korszerűnek.

Aki esetleg kisgyerekes családdal keres magának fészket, azok számára az ilyen házak, lakások már kevésbé lehetnek vonzóak, ám az ilyen besorolású ingatlanok érezhetően olcsóbbak is.

Így felújítás, bővítés céljából lehetnek ideálisak, ottlakás szempontjából viszont hagynak némi kívánni valót maguk után.

Amitől egy lakás félkomfortosnak minősül:

  • legalább egy darab lakószoba,
  • külön főzőhelyiség,
  • fürdőhelyiség VAGY vécé,
  • a közművek közül legalább bekötött villany és víz,
  • ezen kívül valamilyen egyéni fűtési módszer.

Látható, hogy a félkomfortos ingatlanban már szolidabbak az életkörülmények, azt azonban nem árt hangsúlyozni, hogy a piacon egyre kevesebb az ilyen lakóhely.

És végül a komfort nélküli lakás

És végül a komfort nélküli lakás

Komfort nélkülinek az olyan ingatlanokat nevezzük, amik már nem kifejezetten felelnek meg a modern igényeknek, és bőven lenne mit fejleszteni rajtuk.

Rendben, 80-100 évvel ezelőtt még ezek minősültek az átlagos körülményeknek, azonban az akkori viszonyokat mára már túlhaladtuk, így az ilyen jellegű házakat is inkább felújítási céllal érdemes megvenni.

Ami egy komfort nélküli házra jellemző:

  • legalább egy lakószoba,
  • külön főzőhelyiség,
  • külön WC,
  • egyedi fűtési mód,
  • valamilyen vízvételi lehetőség (például fúrt vagy ásott kút).

Ezek valóban nem azok a körülmények, ahol az ember szívesen nevelne kisgyereket, bár fontos hozzátenni, hogy az ennyire elmaradott körülmények már vidéki viszonylatban sem gyakoriak.

A pontos tájékoztatás a bizalom egyik feltétele!

A pontos tájékoztatás a bizalom egyik feltétele!

Ha Ön is azt szeretné, hogy ingatlana minél hamarabb új gazdára találjon, akkor lényeges, hogy az érdeklődőknek pontos tájékoztatást adjon az állapotokról, feltételekről.

Ha valaki összkomfortos lakást keres, de azzal szembesül a hirdetésben, hogy amit lát, az valójában csak komfortos, akkor könnyen érdeklődését vesztheti.

Ami viszont még a pontos, de laikus tájékoztatónál is bizalomgerjesztőbb lehet, az egy szakszerű, hivatalos értékbecslés!

Keressen fel minket, és vegye igénybe értékbecslői szolgáltatásunkat az egész ország területén, hogy reális képet kaphasson háza, lakása értékéről, és annak megfelelő áron tudja utána eladni!

Kérjen árajánlatot most, és mi minden részletről tájékoztatjuk!

Kérje szakértő értékbecslőink segítségét most!

Hívjon minket, vagy kérjen tőlünk visszahívást minél előbb, mi pedig a lehető leggyorsabb, legpontosabb értékbecslést készítjük el Önnek!

Milliókat lehet veszíteni egy rosszul felbecsült ingatlan kapcsán, arról nem is beszélve, hogy az eladás folyamatát is nagyban lassíthatják a rosszul megállapított árak.

Bízza profikra az értékbecslést, és nem lesznek ilyen problémái!

Várjuk megkeresését!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Számolja ki: 8 plusz 6

Szükség van-e energetikai tanúsítványra ingatlan adásvételhez?

Szükség van-e energetikai tanúsítványra ingatlan adásvételhez?

Egy ingatlan adásvétele sosem egy könnyed és gyors procedúra, álljunk akár a vevői, vagy az eladói oldalon. Akár hónapokon keresztül is húzódhat a dolog, ha ide vesszük a hitelügyintézést, a dokumentumok beszerzését, és minden egyebet, ami megelőzi a végleges gazdacserét.


Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Mit érdemes tudni a komfortfokozatokról?

Számos lakáshirdetéssel találkozhatunk mind az interneten, mind a nyomtatott sajtóban, és a komfort az egyik olyan paraméter, amit rengetegen eltévesztenek, mivel kevesen ismerik a valódi jelentését.


Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Abban mindenki egyetért, hogy egy ingatlan minden esetben értéket képvisel, azonban az már nagyon nem mindegy, hogy mekkorát. Mert hiszen egy frissen, modern anyagok felhasználásával épült, teljesen szigetelt, alacsony energiafogyasztású családi háznak is megvan a maga pénzben kifejezhető értéke, és egy 10 éve lakatlan, erősen felújításra és korszerűsítésre szoruló épületnek is.


Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Az ingatlanokkal kapcsolatos ügyekben megszokhattuk, hogy a többségéhez szükség van energetikai tanúsítás készítésére, ám van, amit még nem tárgyaltunk: az ajándékozást, illetve öröklést.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.